viliamko píše:takze nakoniec sa v tychto vychodnych lokalitach od BA az tak dramaticky javorina neprejavila,aj ked je to iste od miesta ku miestu a danych prijmovych podmienok(a v dobrom,nech to zas nik nevnima ze mudrujem o veciach ktorym ako laik nerozumiem), ale chcem tym povedat ze teda na zaklade tohoto je vidno ,ze by vlastne mohli takymto sposobom kludne zacat spustat dalsie muxi s takto obmedzenym vykonom,aby nedochadzalo,respektive dochadzalo len k minimalnym vzajomnym vplyvmo analog-digital. je teda otazne co bude dalej so spustanim druheho muxu . stale nerozumiem tomu ,preco by mal K56 po MS zas zhasnut. sak chapem ze vypnu stv3 hd.,respektive jeho sucasnu programovu skladbu, ale ako mux by mohol byt zachovany s tym ze by tam napr dali ked len joj plus ktora uz predsa ma povolenie na dvb-t a je aj zaplatena,len nema teraz kde byt kedze je prechodovy plny.
viliamko píše:no ved ale som tym len chcel poedat to,ze ak by teraz neboli negativne ohlady na to ze niekto mal zaruseny analog, tak by v podstate mohli tento mux oz nechat ON. trebars aj este znizit vykon na 0,5 alebo 1kW aby bola istota ze nebudu problemy, a digital brat tak ze komu ide ide, komu nejde musi cakat na vypnutie anlogu.

viliamko píše:ale ved mi sa nehadame, ja len rad snivam a david je tvrdy pragmatik. a ty psichac ale ved v digitale to chytis, nie ? ved si vcera pisal, to len analog nenaladis ,nie ?
DooBop píše:Obraz stv3 hd je fakt krasny. Teraz sa mi bude tazko pozerat na sd.
viliamko píše:ja uz mam K56 off,na webe sa ale este nikde nepise ze by uz bol odstaveny

David Kriz píše:
no ale zkus trošku pochopit, že Anton, který má Blavu poměřenou a ví jak a kde je tam silná Javorina, a co Ti aji já píšu, jak je silná tam kde jsem ji měřil, tak to se prostě nevypaří když zapnou Kamzík. Takže chytrý člověk očekává problém, protože je evidentní že bude.
Mluvit na rovinu o tom co se stane je snad lepší, než něco ututlávat. To podle hromady stěžovatelů včetně většiny z vás na tomto foru, prý dělá Towercom, že dopředu nic neřekne. A když někdo dopředu upozorní "nebuďte překvapeni že nastane problém" tak ho zas zadupáváš ať ti nekazí radost, že se těšíš... tak trošku schíza
Ten člověk je profík a nic nepičuje... upozorňuje na to že bude problém, stejně jako já. Trošku by to chtělo rozlišovat mezi takovýma lidma a blbečkama co "v kuse jen pičují" po forech...
David Kriz píše:Jááj Tono to jsi Ty?No si profík, nestyď se
Dle tvých projevů o tom není pochyb
Ale s těma káblama, viz jinde v dikusi, se nedá souhlasitTo se asi neshodneme
Jináč, co se Twrcm týká, mám takovou myšlenku ohledně PR, popularizace, zkusim to s něma probrat, pokud budou na to mít pozitivní pohled tak Ti napíšu, co si o tom myslíš...
antonio píše:David Kriz píše:Jááj Tono to jsi Ty?No si profík, nestyď se
Dle tvých projevů o tom není pochyb
Ale s těma káblama, viz jinde v dikusi, se nedá souhlasitTo se asi neshodneme
Jináč, co se Twrcm týká, mám takovou myšlenku ohledně PR, popularizace, zkusim to s něma probrat, pokud budou na to mít pozitivní pohled tak Ti napíšu, co si o tom myslíš...
Pre mna je slovo profi synonymom toho, ze sa na tom zaraba. Ine je, ze amater moze mat ine / lepsie vedomosti ako ten, co sa tym zivi. Je vela "profikov" , co si nechaju zaplatit za nieco, co by aj amater spravil lepsie, ale stale su to profesionali. Krasne to teraz vidno pri satelitnom boome, niektore tie profi instalacie su na zaplakanie, hlavne u operatormi prenajimanych firmiciek pre Digi a Magio.
Proti popularizacii nemam nic, ak budem mat cas, tak kludne, len aktualny stav s DVB-T je zaujimavy, nie je jasny casovy plan, technika je niekde aj predpripravena, ale vsetko caka na sudy / zakony a odnatie frekvencii. Takze ja sa ani prilis Towercomu nedivim, ze nerobi osvetu, ked nie je jasny plan a je vyhodnejsie spravit prepnutie v kratkom case, ako takato agonia s docasnym multiplexom a zbytocnymi nakladmi pre ludi pri preladovani. Ale na druhej strane, takto si kto moze namiesto DVB-T zaobstarava DVB-S a cela digitalizacia bude pre par divakov, co maju tuner v TV a izbovu / balkonovu antenu a par nadsencov. Cena dvb-t boxu s instalaciou a antenou je sice nizsia, ale nie natolko, aby sa neoplatilo riesit satelit s viac programami a aj ceskymi. To je aktualna realita. Tiez som bol postaveny pred otazku riesenia prijmu u rodicov, 13 poschodovy barak, na dlhu kolorku ide s odretymi usami aj ceske DVB-T, ale cena 60cm paraboly a satelitu s trojnasobkom programov kontra DVB-T antena, ladene predzosilnovace, 60m kablu, napajac, robota prehovorili v prospech satelitu. Ine to ale je spravit ako STA pre cely barak, vtedy je uspora a hlavne vzhlad budovy na strane DVB-T.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť